Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Напад на журналіста у центрі Києва - підозрюють двох осіб (ФОТО)

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва слідчими поліції повідомлено про підозру двом особам за фактом заподіяння тілесних ушкоджень журналісту у зв’язку із здійсненням ним професійної діяльності (ч. 1 ст. 28 ч. 2 ст. 345-1 КК України).
 
За даними слідства, 14 серпня 2021 року під час мітингу на вул, Грушевського у Києві група осіб під надуманим приводом розпочала словесний конфлікт із фотокореспондентом одного із Інтернет-видань, використовуючи нецензурну лексику. У ході конфлікту вони раптово почали наносити журналісту удари руками і ногами в різні частини тіла, після чого втекли.
 
Правоохоронцями встановлено двох осіб, які брали участь у побитті журналіста. Ними виявилися двоє львів’ян. Кожен з них, за попередніми даними, наніс потерпілому від семи до десяти ударів в область голови, тулубу та ніг.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Досудове розслідування триває. Встановлюються інші учасники події.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.