Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Наркотрафік майже на 1 млн грн та утримання наркопритону – повідомлено про підозру жителя Буковини

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури жителю обласного центру повідомлено про підозру за фактами незаконного придбання, зберігання з метою збуту, збуту наркотичних засобів, психотропних речовин в особливо великих розмірах та в утриманні місць для незаконного вживання заборонених речовин (ч. 2, ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 317 КК України).

За даними слідства, житель Чернівців налагодив канали збуту та облаштував приміщення для вживання наркотичних. Чоловік збував наркотичні засоби способом та званих «закладок». Замовлення на «товар» він приймав через спеціально створений канал у Telegram. Після отримання відповідної квитанції про оплату, надсилав «покупцям» через месенджер фото місця схованки та координати.

Крім того, підозрюваний періодично надавав квартиру, де тимчасово проживав, для незаконного вживання особливо небезпечної психотропної речовини – амфетаміну.

За результатами обшуків за місцем проживання підозрюваного, а також у спеціально облаштованому ним у лісі сховку правоохоронці виявили майже 200 зіп-пакетів з амфетаміном; кілограм канабісу; понад 150 пігулок МДМА; понад 60 марок ЛСД; майже 180 марок броламфетаміну; 250 зіп-пакетів з психотропною речовиною PVP.

Орієнтовна вартість вилученого сягає близько 1 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції та ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу співробітників обласного Управління боротьби з наркозлочинністю.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.