Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Народному депутату повідомлено про підозру у фінансуванні дій з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу

Генеральний прокурор підписав повідомлення про підозру народному депутату України IX скликання від забороненої політичної партії «опзж».

Йому інкримінують фінансування дій з метою насильницької зміни чи поваленні конституційного ладу, захоплення державної влади та зміни меж території і державного кордону України (ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 110-2 КК України). 

За даними слідства, підозрюваний через підконтрольне підприємство та довірених осіб у 2013 році набув право власності на будинок та земельну ділянку у пгт Семеїз АР Крим. 

Після окупації півострову військовими рф народний депутат у змові з адвокатом та іншими довіреними особами забезпечив реєстрацію цієї нерухомості за законами рф.

У 2016 році, з метою забезпечення охорони належного йому майна на тимчасово окупованому півострові, він організував укладення договору охорони з незаконним воєнізованим формуванням окупаційної влади в АР Крим – «ФГУП «Охрана» росгвардії по Республіці Крим». При цьому залучив підконтрольного адвоката та інших громадян України.

Таким чином народний обранець організував передачу та перерахування росгвардії, яка бере участь у війні проти України, грошових коштів на загальну суму понад 648,7 тис російських рублів за охорону майна.

Раніше цьому народному депутату вже було повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111 КК України). Наразі народний обранець перебуває під вартою. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ДБР та СБУ за оперативного супроводу СБУ.