Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Народному депутату України повідомлено про підозру у державній зраді

Генеральний прокурор підписав повідомлення про підозру у державній зраді народному депутату України IX скликання від забороненої політичної партії «опзж» (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111 КК України). Наразі повідомлення про підозру вручено народному обранцю прокурорами Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, народний депутат України виконував завдання одного із колишніх заступників секретарів РНБО, який у 2014 році виїхав до Москви і був завербований фсб рф.

Підозрюваний систематично у своїх виступах та інтерв’ю публічно поширював наративи держави-агресора, проводячи підривну діяльність проти України. Він розповсюджував інформацію, спрямовану на вираження осуду, применшення авторитету та дискредитацію інститутів української влади. Також він дискредитував діяльність керівників розвідувальних та правоохоронних органів.

Підозрюваний підтримував ідеї проросійської спрямованості подальшого розвитку України. Він виходив з геополітичних інтересів рф, які передбачають перебування України у сфері її впливу.

Нардеп, знаючи про окупацію державою-агресором частини території України, продовжував здійснювати підривну діяльності проти нашої держави.

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання підозрюваного та у його близького оточення, вилучено заборонену радянську символіку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється міжвідомчою слідчою групою у складі слідчих ДБР та Головного слідчого управління СБУ за оперативного супроводу Головного управління контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.