Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Насильницька смерть 6-річної дівчинки на Харківщині – 13-річного підлітка поміщено до приймальника-розподільника

За процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом умисного вбивства 6-річної дівчинки у смт. Старий Салтів (п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України).

Встановлено, що 28 липня о 19:09 до чергової частини відділу поліції №1 Чугуївського районного управління ГУНП в Харківській області звернулася місцева мешканка та повідомила, що її 6-річна донька годину тому самовільно пішла з двору будинку, де гуляла із 13-річним сусідським підлітком, та не повернулася додому.

В ході проведення розшукових дій, до яких були залучені правоохоронці, група кінологів та громадськість, близько опівночі цього ж дня у покинутому будинку виявлено тіло 6-річної дівчинки з ознаками насильницької смерті у вигляді численного забиття голови та обличчя.

За попередніми даними слідства, причетним до вбивства дитини може бути 13-річний сусід. Наразі Вовчанським районним судом Харківської області задоволено клопотання про поміщення підлітка до приймальника-розподільника для дітей строком на 30 днів.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділу поліції №1 Чугуївського районного управління поліції ГУНП в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.