Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Наводили ворожі удари по бронетехніці, ППО та енергетичній інфраструктурі – викрито міжрегіональну агентурну мережу фсб рф

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито 9 учасників агентурної мережі, які збирали розвіддані для ворога в різних областях країни.

Вісьмом з них вже повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у березні 2024 року представник фсб рф створив спеціальний чат-бот у месенджері Telegram для проведення підривної діяльності проти України. 

Упродовж декількох місяців до нього добровільно долучились 9 осіб з Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Сумської, Одеської, Дніпропетровської та Чернігівської областей. 

Завербовані громадяни, підтримуючи дії держави-агресора, погодились надавати співробітнику російської спецслужби інформацію воєнного характеру. 

Виконуючи вказівки куратора, вони вишукували місця розташування Сил оборони України. Зокрема їх цікавили об’єкти тимчасової дислокації особового складу ЗСУ. 

Учасники агентурної мережі фіксували переміщення військової техніки автомобільними та залізничними шляхами. Також ділились координатами гідро- і теплоелектростанцій. 

Окрім того, «агенти» повідомляли ворогу про результати прильотів у населених пунктах, додаючи фото та відеозаписи. До того ж, надсилали інформацію про прольоти літаків й роботу систем ППО.

Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. 

Стосовно ще однієї жінки вирішується питання щодо повідомлення про підозру. 

Досудове розслідування проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.