Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Називає трагедію у Бучі «фантастикою», а щодо Азовсталі висловлює «догадки» про ядерну зброю – екскандидату у мери Харкова повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянину заочно повідомлено про підозру у поширенні комуністичної символіки, а також виправдовуванні збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 436-1, ч. 2 ст. 436-1, ч. 2 ст. 436-2 та ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, харківʼянин систематично поширював на власній сторінці у Facebook комуністичну символіку, виправдовував та заперечував збройну агресію рф проти України, а також заперечував окупацію територій нашої держави. 

Серед тез, які просував та продовжує просувати підозрюваний, міститься низка прокремлівських наративів. Наприклад трагедію у Бучі, спричинену російськими військовими, він називає «фантастикою». Також підозрюваний виправдав дії держави-агресора у Маріуполі. 

Низка його висловлювань містить негативне, зневажливе ставлення до Президента України, іменування української державної влади «хунтою». Також підозрюваний дискредитує Сили оборони України, звинувачуючи їх у постійних обстрілах українських міст. 

Це підтверджено висновком експерта за результатами проведення судової семантико-текстуальної експертизи. 

У березні 2022 року, під час масштабних бойових дій у Харкові, чоловік втік на територію рф, де перебуває і нині. 

Вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук. 

Досудове розслідування — Управління СБУ в Харківській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.