Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Наживалися на довірливих пенсіонерах – на Харківщині двоє чоловіків підозрюються у шахрайстві

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру двом раніше судимим харків’янам за  фактом шахрайства (ч. 2, ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, підозрювані з листопада 2021 року ошукували пенсіонерів. Телефонували літнім людям та, видаючи себе за їхніх родичів, повідомляли, що потрапили в лікарню і терміново потребують грошей на операцію. Вони зазначали, що гроші треба передати «лікарю», який приїде до них додому. З потерпілими зустрічався один з підозрюваних та забирав гроші, його напарник знаходився неподалік та контролював зовнішню обстановку.

Правоохоронці затримали обох чоловіків в порядку ст. 208 КПК України після отримання коштів від чергової жертви. Їм повідомлено про підозру у вчиненні 6 епізодів кримінальних правопорушень, вирішується питання про обрання запобіжних заходів. Сума збитків, завданих потерпілим, складає майже 700 тис грн.

Слідчі дії тривають, встановлюється коло осіб, причетних до вчинення кримінальних правопорушень, а також причетність підозрюваних до інших злочинів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Харківським районним управлінням поліції №1 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури