Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Нецільове використання 11 млн грн з держбюджету – судитимуть посадовця служби автомобільних доріг на Хмельниччині

За процесуального керівництва окружної прокуратури міста Хмельницького до Вищого антикорупційного суду направлено обвинувальний акт стосовно посадовця обласної служби автомобільних доріг за фактом нецільового використання 11 млн грн бюджетних коштів (ч. 2 ст. 210 КК України).

Слідством встановлено, що через руйнацію у 2018 році мосту через річку Случ у місті Старокостянтинів за висновками експертів він потребував капітального ремонту. Кошти на такі цілі закладені не були, а тому для проведення необхідних робіт та їх фінансування потрібно було провести відповідну бюджетну процедуру

Попри це, керівник служби таку роботу не організував, а натомість здійснив закупівлю робіт з поточного обслуговування дороги, на що з державного бюджету витрачено 11 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Хмельницького районного управління Головного управління Національної поліції в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.