Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Недбалість на закупівлях зі збитками на 10 млн грн – підозрюють заступника директора держустанови

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора заступнику директора – голові тендерного комітету однієї із державних установ, що здійснює діяльність у сфері юстиції та правосуддя, повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, посадовець у 2019 році не забезпечив контроль за підготовкою процедур публічних закупівель та подальшою закупівлею комп’ютерного і офісного обладнання, а також програмного забезпечення для держустанови за бюджетні кошти. Це призвело до 

придбання товарів за завищеними цінами, внаслідок чого державі завдано понад 10 млн грн збитків.

В рамках провадження вилучено тендерну та фінансово-господарську документацію, проведено відповідні експертизи, що підтверджують завдані збитки державним інтересам.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР за оперативного супроводу Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.