Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Нелегальне переправлення через кордон чоловіків призовного віку за 4500 доларів США – на Закарпатті підозрюють трьох осіб

За процесуального керівництва Великоберезнянського відділу Ужгородської окружної прокуратури мешканцеві Харківщини та двом місцевим жителям повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон з корисливих мотивів за 4500 дол США з особи (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювані налагодили схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через кордон. Один з них займався пошуком осіб, готових надати грошову винагороду за можливість перетнути кордон. Далі бажаючі нелегально виїхати з України прибували в Ужгород, звідки їх розвозили по території району та надавали тимчасове житло. У подальшому провідник доправляв їх до кордону зі Словаччиною в обхід офіційних пунктів пропуску. 

За результатами проведених у підозрюваних обшуків, вилучено транспортні засоби, а також 13 500 дол США оплати за незаконний перетин держкордону.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Ужгородського райуправління поліції Головного управління Нацполіції в Закарпатській області.