Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Нелегальне постачання частин зброї за кордон – на Харківщині викрито чоловіка

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру у закінченому замаху на контрабанду частин вогнепальної нарізної зброї (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за допомогою сервісу міжнародної пошти незаконно надсилав до США складові та комплектуючі до вогнепальної нарізної зброї. Аби приховати незаконну діяльність від митного контролю, чоловік в документах на відправлення зазначав недостовірні дані щодо вмісту товару. Правоохоронцями задокументовано декілька фактів контрабанди і попереджено відправлення за кордон 16 посилок.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного вилучено запчастини стрілецької вогнепальної зброї, електронну техніку та інші речові докази.

Наразі вирішується питання щодо обрання громадянину запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні та оперативний супровід здійснюють співробітники Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури