Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Неправомірна вигода за надання в оренду майна – викрито заступника директора держпідприємства

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва викрито заступника керівника Українського державного підприємства по обслуговуванню іноземних та вітчизняних автотранспортних засобів «Укрінтеравтосервіс» на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за прийняття рішення про укладення договору оренди майна підприємства (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, заступник директора держпідприємства вимагав від головного інженера іноземного підприємства неправомірну вигоду, обіцяючи укладення договору оренди майна. За умовами договору офіційна орендна плата становила 20 тис грн щомісячно. Разом з цим, додатково представник орендаря мав щомісячно сплачувати 50 тис грн безпосередньо заступнику директора.

Посадовця затримали під час одержання неправомірної вигоди в сумі 3800 доларів США, що становило неофіційну плату за перші три місяці оренди майна.

Наразі у приміщенні підприємства триває обшук. Готується повідомлення про підозру затриманому та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Слідство у кримінальному провадженні триває.

Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими Шевченківського управління поліції за матеріалами ГВ з протидії системним загрозам управління державою УЗНД ГУ СБУ у м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.