Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Несанкціоноване втручання в систему «Оберіг» – співробітнику РТЦК та СП м. Одеси повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону оператору відділення офіцерів запасу і кадрів одного з РТЦК та СП м. Одеси повідомлено про підозру за фактом несанкціонованого втручання в роботу інформаційно-комунікаційних систем (ч. 5 ст. 361 КК України).

За даними слідства, з березня 2023 року по березень 2024 року старший солдат, маючи право доступу та контролю автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи «Оберіг», а також інформації, що в ній обробляється, умисно здійснював несанкціоноване змінення інформації в облікових картках військовозобов’язаних громадян. 

Достовірно знаючи про те, що вони не проходили позаштатну військово-лікарську комісію, у відповідному розділі підозрюваний вносив інформацію про взяття їх на облік та до вже існуючих облікових записів додавав хибну інформацію про нібито проходження ними комісії з висновком про «непридатність з виключенням з військового обліку». У подальшому цю інформацію він вносив до військово-облікових документів.

Наразі до суду направлено клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює ТУ ДБР, розташоване у м. Миколаєві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.