Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Несплата 25 млн грн податків під час купівлі цінних паперів – судитимуть двох підприємців

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох директорів приватних підприємств за фактом ухилення від сплати податків, незаконних дій з документами на переказ та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 200, ч. 3 ст. 209 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені створили схему ухилення від сплати податків на суму 25 млн грн під час здійснення фінансових операцій з купівлі цінних паперів. Для її реалізації, отримані в результаті проведення операцій грошові кошти перераховувалися на рахунки фіктивних суб’єктів господарювання для їх подальшої легалізації.

З метою відшкодування завданої шкоди стороною обвинувачення пред’явлено позов про стягнення з обвинувачених завданих збитків та накладено арешт на цінні папери на загальну суму 180 млн грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.