Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Несплата 29 млн грн податків - на Житомирщині судитимуть керівника агропідприємства

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника агрофірми за фактом ухилення від сплати податків (ч. 3 ст. 212 КК України).

Розслідуванням встановлено, що керівник сільськогосподарського товариства Житомирщини протягом 2017-2018 років займався фіктивними безтоварними операціями.

Він відображав у документах бухгалтерської і податкової звітності інтенсивне «придбання» у фіктивних підприємств паливно-мастильних матеріалів, міндобрив, сої та іншої сільгосппродукції. Але фактично нічого не купував. Таким способом обвинувачений формував податковий кредит з податку на додану вартість.

За висновками експертів внаслідок протиправних оборудок він не сплатив до бюджету 29 млн грн податків.  

З метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків, прокурором заявлено позов про стягнення зазначеної суми у повному обсязі.

Досудове розслідування здійснювалося Управлінням СБУ в Житомирській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.