Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Нестача гуманітарної допомоги на 3,6 млн грн – повідомлено про підозру ексголові Печерської організації Червоного Хреста

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру колишній голові Печерської районної організації Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України за фактом привласнення гуманітарної допомоги в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Про факти можливого привласнення гуманітарної допомоги стало відомо від працівників Київської міської організації Червоного Хреста, які звернулись до правоохоронних органів з відповідною інформацією.

За даними слідства, колишня голова Печерської райорганізації Червоного Хреста, зловживаючи службовим становищем, привласнила гуманітарну допомогу на суму майже 3,6 млн грн. Зокрема, зникли продуктові набори, постільна білизна, ковдри, матраци, інвалідні візки, бинти, гумові рукавички, шприци.

Також встановлено, що колишній волонтер цієї організації, діючи за попередньою змовою із невстановленими особами, продавав підроблені посвідчення волонтерів Червоного Хреста. Чоловік незаконно використовував символіку організації на власному автомобілі.

Під час обшуків за місцем проживання екскерівниці, в офісі та автомобілі виявлено і вилучено гуманітарну допомогу на суму понад 1 млн грн. Її передано для зберігання до Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України.

У колишнього волонтера під час обшуку вилучено документи, які підтверджують незаконну видачу понад 300 підроблених посвідчень працівників-волонтерів Печерської районної організації Червоного Хреста, підроблені посвідчення волонтерів, а також амфетамін,. Крім того, колишній волонтер організації незаконно використовував символіку Червоного Хреста на власному автомобілі.

Йому повідомлено про підозру у шахрайстві, підробленні та збуті посвідчень волонтера, незаконному використанні символіки Червоного Хреста та незаконному зберігання амфетаміну (ч. 2 ст. 190, ч. 3, 4 ст. 358, ст. 445, ч. 1 ст. 309 КК України).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу УСР у м. Києві ДСР НП України.