Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна передача земель вартістю 2,7 млн грн – на Львівщині судитимуть колишнього сільського голову (ФОТО)
Червоноградською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо колишнього сільського голови одного із сіл Червоноградського району за фактами зловживання владою та службового підроблення (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у жовтні-листопаді 2020 року обвинувачений підробив рішення сесії сільської ради про передачу своїм родичам – дружині та онуку, а також іншим громадянам земель загальною площею понад 4 га вартістю 2,7 млн грн на території одного із сіл колишнього Сокальського району.

За клопотанням прокурора, з метою відшкодування завданих територіальній громаді збитків, суд наклав арешт на майно ексголови сільради. Також прокурором заявлено цивільний позов на суму 2,7 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Червоноградського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції Львівської області, за матеріалами Червоноградського РВ Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Львівської обласної прокуратури