Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна перереєстрація понад 200 га сільгоспугідь – на Житомирщині повідомлено про підозру держреєстратору

За процесуального керівництва Коростишівської окружної прокуратури Житомирської області повідомлено про підозру державному реєстратору за фактом несанкціонованої зміни інформації, яка обробляється в автоматизованих системах (ч. 3 ст. 362 КК України).

За даними слідства, начальниця профільного відділу однієї з сільських рад Житомирського району без відома власників та діючого орендаря незаконно перереєструвала 72 земельні ділянки на інше приватне товариство.

Сільгосппідприємство тривалий час користувалося понад 200 га сільськогосподарськими угіддями вартістю майже 3 млн грн на підставі договорів оренди з їхніми власниками. Аграрії займалися вирощуванням зернових культур.

У серпні 2022 року підозрювана використала свій індивідуальний ключ, несанкціоновано зайшла в електронну базу даних Держреєстру та внесла недостовірні відомості. Земля протиправно перейшла у користування новому орендареві.

Земельну оборудку викрито прокурорами спільно з кіберпідрозділом Управлінням СБУ в Житомирській області та відділенням поліції № 4 Житомирського райуправління поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.