Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна порубка дерев майже на 2 млн грн – судитимуть двох співробітників лісгоспу на Сумщині

Охтирська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно майстра на лісозаготівельних роботах та головного інженера дочірнього підприємства «Охтирський лісгосп» за фактами зловживання службовим становищем та незаконної порубки дерев (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 246 КК України). Майстер також інкриміновано легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачені, попри відсутність будь-яких дозвільних документів, наказали підлеглим з жовтня по листопад 2023 року здійснити порубку дерев у лісосмузі за межами с. Ямне Охтирського району Сумської області. На виконання злочинної вказівки було зрубано 117 дерев порід дуб та ясен.

У відповідності до висновку експертизи розмір шкоди, завданий навколишньому природньому середовищу в результаті незаконної порубки дерев, становить майже 2 млн грн. 

У подальшому з метою приховування походження незаконно вирубаної деревини майстер на лісозаготівельних роботах уклав договір нібито для виконання робіт із очищення від дикої порослі та неякісної деревини на земельних ділянках, де було здійснено незаконний поруб. Тим самим легалізувавши деревину отриману злочинним шляхом.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Охтирського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області за матеріалами Управління СБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.