Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна порубка дерев на 1,2 млн грн - на Донеччині судитимуть 4 осіб

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування і направлено до суду обвинувальний акт стосовно 4 осіб за незаконну порубку захисних лісових насаджень, перевезення, зберігання та збут зрубаних дерев, вчинених організованою групою (ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з липня по грудень 2021 року чоловік організував злочинну схему із незаконної порубки дерев у захисних лісових насадженнях на території Краматорського району. До протиправної діяльності обвинувачений залучив 3-х місцевих мешканців, раніше судимих за вчинення аналогічних злочинів.

За півроку «чорні» лісоруби незаконно вирубали 205 дерев порід дуб, ясень та клен, які в подальшому продали місцевим підприємцям та населенню.

Загалом правоохоронцями задокументовано 16 епізодів злочинної діяльності.

Такими діями злочинне угруповання спричинило тяжкі наслідки навколишньому природному середовищу на загальну суму 1,2 млн грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.