Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розтрата землі вартістю 1 млн грн – повідомлено про підозру сільському голові на Хмельниччині

За процесуального керівництва Шепетівської окружної прокуратури голові сільської ради повідомлено про підозру у підробці офіційних документів та розтраті майна у особливо великих розмірах (ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у 2020 році сільська голова підробила рішення сесії сільської ради про передачу в приватну власність 17 га землі. Відповідно до фіктивних документів ділянки, зокрема, виділялись і на ім’я самої жінки, і на ім’я її чоловіка.

Уже після виготовлення проектної документації на землі вартістю понад 1 млн грн, спробу їх неправомірного відчуження попереджено накладеним в межах кримінального провадження арештом.

Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Шепетівського районного управління Головного управління Нацполіції у Хмельницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.  

За матеріалами Хмельницької обласної прокуратури