Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна порубка дерев на майже 200 тис грн – на Сумщині судитимуть головного лісничого агролісгоспу

Конотопською окружною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно головного лісничого дочірнього підприємства «Конотопський агролісгосп» за фактом зловживання службовим становищем та незаконної порубки лісу (ч. 1 ст. 364, ч. 4 ст. 246 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений з метою отримання неправомірної вигоди для інших осіб без законних підстав надав дозвіл підлеглим зрубати 11 дубів на території Бочечівської об’єднаної територіальної громади. Незаконно зрубану в липні-серпні 2020 року деревину агролісгосп реалізував для господарських потреб одного з товариств з обмеженою відповідальністю. Згідно висновку експертизи завдано майже 200 тис грн шкоди.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Конотопського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Сумської обласної прокуратури