Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна порубка дерев зі збитками 710 тис грн – на Сумщині судитимуть директора комунального підприємства

Охтирською окружною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з комунальних лісогосподарських підприємств Охтирського району за фактом зловживання службовим становищем та незаконної порубки дерев (ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 246 КК України).

Слідством встановлено, що директор підприємства, використовуючи надані йому службові повноваження, без передбаченого законом дозволу та лісорубного квитка організував незаконну порубу дерев. До цього він залучив підлеглих працівників, які не були обізнані про протиправність дій. Протягом лютого 2021 року було зрубано 153 дерева порід акації та клена.

Протиправними діями навколишньому середовищу заподіяно шкоду на 710 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Охтирського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Сумської обласної прокуратури