Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна порубка лісу на понад 2,5 млн грн – на Львівщині викрито організовану злочинну групу (ФОТО)

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру 9 учасникам організованої групи у незаконній порубці лісу та перевищенні влади (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246, ч.3 ст.365 КК України).

За даними слідства, керівник одного із лісництв державного підприємства «Золочівське лісомисливське господарство» та місцевий підприємець організували та спільно зі службовими особами лісництва, підприємцем і водієм займалися незаконною порубкою лісу на території лісництва у Бродівському районі. Під час санітарної порубки у віддалених точках лісництва вирубувалася більша кількість дерев, ніж передбачено дозвільними документами. Лише у квітні-серпні 2021 року внаслідок порубок понад 300 дерев завдано понад 2,5 млн грн шкоди.

Слідчі дії тривають, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення посадових осіб від займаних посад.

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованим у м. Львові, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


За матеріалами Львівської обласної прокуратури