Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна порубка лісу на понад 3 млн грн – на Одещині затримано депутата міськради та його спільників (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру організатору та чотирьом учасникам організованої групи у незаконній порубці лісу (ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, у 2020 році депутат однієї з міських рад Одеської області організував незаконну порубку дубів, ясенів, кленів та інших лісових насаджень на території двох лісництв на Одещині. До своєї діяльності він залучив чотирьох місцевих мешканців.

Організатор забезпечив спільників транспортом та обладнанням для спилу дерев, організував переробку деревини на вугілля для подальшого продажу на території Одеської та Вінницької областей.

Лише за період з грудня 2020 року по квітень 2021 року учасники організованої групи на території земельної ділянки з лісовим насадженням площею близько 72 га завдали державі майже 1 млн грн шкоди. Загальна сума збитків орієнтовно складає понад 3 млн гривень.

Під час проведених обшуків за місцем зберігання та переробки лісопродукції та місцями мешкання підозрюваних правоохоронці виявили та вилучили зрублені дерева, знаряддя скоєння злочину - пили, сокири, вантажні транспортні засоби, на яких перевозилась деревина.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії.

Заходи із викриття проводилися слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.