Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна порубка дерев зі збитками в 550 тис грн – на Сумщині повідомлено про підозру підприємцю

За процесуального керівництва Кролевецького відділу Конотопської окружної прокуратури фізичній особі-підприємцю повідомлено про підозру у незаконній порубці дерев з використанням службового становища (ч. 4 ст. 246, ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, у червні 2021 року між Кролевецькою міською радою та підприємцем укладено договір на видалення самосійної порослі, чагарників, аварійних дерев виключно в смузі відведення автомобільної дороги загального користування Кролевець-Добротове-Терехове. Під цим приводом підозрюваний надав підлеглим працівникам вказівку на спилювання дерев, які суміжні з автодорогою, однак не були зазначені в договорі. Відтак працівники за вказівкою підприємця незаконно спиляли 77 дерев.

Протиправними діями підприємця, відповідно до висновку експертизи, навколишньому природному середовищу заподіяно шкоду на загальну суму майже 550 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими відділення поліції №1 (м. Кролевець) Конотопського районного відділу поліції Головного управління в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Сумської обласної прокуратури