Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна приватизація майна держпідприємства оборонної галузі – судитимуть заступника голови ФДМУ, директора КП та підприємця

Прокурорами Офісу Генерального прокурора до Печерського районного суду м. Києва направлено обвинувальний акт стосовно заступника голови ФДМУ, директора казенного підприємства та підприємця за фактами незаконної приватизації державного майна і службового підроблення (ч. 2 ст. 233, ч.1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у 2011 році заступник Фонду державного майна України, виконувач обов’язків генерального директора Національного космічного агентства України, а також директор казенного підприємства в галузі спеціального приладобудування і підприємець шляхом підроблення документів забезпечили вибуття з власності держави приміщень площею майже 9,5 тис кв м у місті Києві. Згідно законодавства вони не підлягали приватизації.

Через протиправні дії цих осіб з відання держави вибуло майно вартістю понад 80 млн грн.

Стосовно виконувача обов’язків генерального директора НКАУ матеріали виділено в окреме провадження.

Застави, внесені підозрюваними, у сумі 568 тис грн на підставі відповідних рішень слідчих суддів вже звернуто на користь Збройних Сил України.