Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна реєстрація нерухомого майна зі збитками у майже 2,5 млн грн – на Харківщині судитимуть державного реєстратора

Київською окружною прокуратурою м. Харкова направлено до суду обвинувальний акт стосовно державного реєстратора за фактом зловживання службовими повноваженнями (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

За даними слідства, у 2019 році державний реєстратор однієї із сільських рад Богодухівського району Харківської області, бажаючи отримати грошову винагороду, без правовстановлюючих документів вніс зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Він збільшив площу приміщення та зареєстрував за громадянкою право власності на нежитлові приміщення загальною площею майже 170 кв м в житловому будинку. Це призвело до вибуття приміщень з власності територіальної громади міста Харкова, чим завдано збитків майже 1 млн грн.

Крім того, у 2020 році за аналогічних обставин державний реєстратор зареєстрував за громадянином право власності на нерухоме майно, яке перебувало у власності Міністерства культури України, загальною площею понад 500 кв м та вартістю майже 1,5 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Харківського районного управління № 1 Головного управління Нацполіції в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури