Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна реєстрація об’єктів нерухомості – підозрюють двох держреєстраторів

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру двом особам за фактом несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах та автоматизованих системах (ч. 3 ст. 362 КК України).

За даними слідства, державні реєстратори, маючи право доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, за попередньою змовою із замовниками несанкціоновано вчиняли незаконні реєстраційні дії щодо об’єктів нерухомості. Вони змінювали інформацію у реєстрі про право власності на новобудови у житлових комплексах Київської області.


Під час обшуків за місцем проживання державних реєстраторів та в офісних приміщеннях правоохоронці виявили і вилучили комп’ютерну техніку, готівкові кошти у національній та іноземній валютах, а також документацію із доказами протиправної діяльності.

Викрито державних реєстраторів прокурорами спільно зі співробітниками Департаменту кіберполіції та слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України.

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші особи, причетні до протиправної діяльності.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.