Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна реєстрація права власності на нерухомість вартістю понад 2,7 млн грн — на Харківщині підозрюють двох осіб

За процесуального керівництва Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру державному реєстратору у зловживанні повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 365-2 КК України) та громадянину за фактом шахрайства (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, у березні 2017 року до держреєстратора звернувся чоловік із заявою про державну реєстрацію прав на гаражні бокси, які на праві власності належали районному учбовому спортивно-технічному центру Товариства сприяння обороні України м. Харкова. При цьому він не надав жодних правовстановлюючих документів на нерухомість. Незважаючи на підстави для відмови у проведенні державної реєстрації прав через відсутність документів, що підтверджують право власності, державний реєстратор здійснив реєстрацію прав на нежитлові приміщення та протиправно позбавив учбовий центр права власності, чим завдав майже 1,5 млн грн матеріальної шкоди.

Крім цього, за аналогічною схемою у квітні 2017 року державним реєстратором здійснено реєстрацію права власності на самим громадянином, чим територіальній громаді завдано понад 1,2 млн грн шкоди.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється відділом поліції №1 Харківського районного управління поліції №2 Головного управління Нацполіції в Харківській області, оперативний супровід – Управлінням СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури