Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна забудова землі лісфонду в прибережній смузі озера – на Житомирщині підозрюють родину бізнесменів

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом особам за фактом самовільного зайняття земельної ділянки та самовільного будівництва на ній будівель (ч. 2, ч. 3 ст. 197-1 КК України).

За даними слідства, протиправну діяльність налагодила родина з Коростишева – мати, невістка і син. Вони є власниками земельної ділянки з туристично-оздоровчим комплексом, готелем та кафе.

Для збільшення прибутку підозрювані вирішили розширити свій бізнес за рахунок земель лісогосподарського призначення. У серпні 2023 року організували самовільне будівництво на майже одному гектарі землі на території Коростишівського лісництва. 

Без будь-яких дозволів та проєктної документації побудували різні споруди, зокрема три двоповерхові дерев’яні будиночки та декілька одноповерхових капітальних будівель. Загальна площа забудови склала майже 350 м кв. Також облаштували причали, архітектурні конструкції, ліхтарі, пішохідні доріжки тощо.

Деякі споруди розташовані у межах прибережної захисної смуги водойми, що забороняється чинним законодавством.

Протиправну оборудку викрито прокуратурою спільно з Управлінням СБУ в Житомирській області та ГУ Нацполіції в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.