Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна зміна права власності на приміщення в Одесі вартістю понад 45 млн грн - підозрюють держреєстратора

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору у несанкціонованій зміні інформації, що оброблюється в автоматизованих системах зі збитками у понад 45 млн грн (ч. 3 ст. 362 КК України).

За даними слідства, держреєстратор у 2019 році на підставі сфальсифікованого договору купівлі-продажу, нібито укладеного між держпідприємством Мінінфраструктури та товариством, техпаспорту та акту приймання-передачі будівель, незаконно змінив інформацію у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Таким чином підозрюваний позбавив права власності ДП «Чорноморсько-Азовське виробничо-експлуатаційне управління морських шляхів» на об’єкти нерухомого майна в Одесі, зокрема на нежитлові приміщення площею понад 1119 м кв. Після чого вніс запис про реєстрацію права власності на зазначені приміщення за іншим власником.

Стосовно держреєстратора в суді вже розглядається три обвинувальних акти за фактами скоєння аналогічних кримінальних провопорушень та привласнення бюджетних коштів. 

Крім того, за позовом прокуратури Господарський суд Одеської області визнав рішення незаконним та повернув приміщення державі. 

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Одеській області.