Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконне переправлення через кордон майже 20 іноземців – у Житомирі викрито злочинне угруповання

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури трьом учасникам злочинного угруповання повідомлено про підозру у сприянні в незаконному переправленні через державний кордон України та службовому підробленні (ч. 3 ст. 332, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства,  уродженець Ірану – громадянин України організував злочинну групу, яка займалася незаконним переправленням іноземців через державний кордон України. До складу угруповання він залучив двох знайомих з м. Житомира, які створили фіктивні фірми та, підробляючи офіційні документи, «працевлаштовували» іноземців.

Організатор підшукував бажаючих незаконно переїхати на постійне проживання до України через оголошення в мережі Інтернет. За винагороду у сумі від 8 до 15 тис доларів США він надавав їм пакет необхідних документів та супроводжував через державний кордон. Протягом декількох років таким чином незаконно переправлено через державний кордон майже 20 іноземців.

Під час обшуків в учасників злочинного угруповання вилучено чорнову бухгалтерію, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, печатки, документи для оформлення віз іноземцям, а також три земельні ділянки, які належать організатору угруповання.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється Головним управлінням Нацполіції в Житомирській області за оперативного супроводу Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами  Житомирської обласної прокуратури