Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконне переправлення осіб через держкордон за 5-7 тис доларів США - на Київщині викрито організовану групу

За процесуального керівництва прокурорів Броварської окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру трьом учасникам організованої групи за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, мешканець Київщини розробив схему з переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон. З метою конспірації протиправної діяльності він створив благодійний фонд та залучив до його роботи двох жінок. Підозрюваний повністю координував їх роботу, розподілив та визначив ролі кожної з них.

Організатор розміщував у соціальних мережах відеоролики за своєї участі, в яких розповідав про «легальні» шляхи виїзду військовозобов’язаних осіб за кордон, рекламуючи очолюваний ним благодійний фонд. Спільниці підшуковували осіб, які мали намір скористатися такими «послугами» та займалися збором необхідних документів і наданням консультацій. За винагороду в 5-7 тис доларів США, учасники групи обіцяли громадянам організувати виїзд за кордон за підробленими довідками волонтера з внесенням відповідних відомостей до системи «Шлях».

Наразі слідство перевіряє причетність підозрюваних до організації незаконного перетину кордону 103 особами, з яких 21 людина не повернулася на територію України.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Броварського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу Броварського РВ ГУ СБ України в м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню поки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.