Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконне переправлення військовозобов’язаних через державний кордон – викрито мешканців Одеси і Дніпра

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури і Центральної окружної прокуратури міста Дніпра викрито і повідомлено про підозру двом громадянам за фактом організації та сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних через державний кордон України, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, мешканець Одеси організував незаконне переправлення двох військовозобов’язаних громадян України через державний кордон України у пунктах пропуску з Республікою Молдова та Румунією.

Підозрюваний передав їм підроблені документи – свідоцтва про народження трьох дітей, які дають підстави для виїзду за межі України, а також керував їх діями щодо подальшого перетину державного кордону України. Вартість «послуг» складала від 4000 до 5500 євро.

Чоловіка затримано у порядку ст.208 КПК України у м. Одеса. За клопотанням прокурора підозрюваному судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі понад 1 млн грн.

Також встановлено, що мешканець м. Дніпра за 2000 доларів США пообіцяв підробити офіційні документи та забезпечити включення військовозобов’язаного до інформаційної бази даних «Шлях».

Це надає можливість безперешкодного виїзду за межі України як волонтера.

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України під час отримання коштів. Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу.

Вживаються заходи для встановлення інших співучасників злочину.

Досудові розслідування здійснюються слідчими Нацполіції за оперативного супроводу СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.