Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконне переправлення за кордон 34 чоловіків призовного віку – на Буковині судитимуть організатора

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).  

Розслідуванням встановлено, що 24-річний харків’янин долучився до протиправної схеми одержання прибутку від незаконного переправлення чоловіків призовного віку за кордон.

Обвинувачений «працював» разом зі спільниками, які підшукували охочих виїхати до Румунії, та забезпечував їм трансфер до прикордоння.

Вартість «послуг» становила від 4000 до 10000 євро з особи. Розрахунки здійснювались за попередніми домовленостями: на гаманець для криптовалюти або безпосередньо після перетину кордону.

Організатори спілкувалися з «клієнтами» через один із месенджерів, надалі обвинувачений перевозив їх до держкордону.

Мікроавтобус з чоловіками правоохоронці затримали за 3 км до українсько-румунського кордону, у межах села Стерче Чернівецького району. У вантажному відсіку транспортного засобу перебувало 34 військовозобов’язаних із 12 областей України.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції у Чернівецькій області, оперативний супровід – Управління СБУ у Чернівецькій області та 31 прикордонний загін.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.