Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконне ув'язнення та катування цивільного – повідомлено про підозру двом працівникам фсб рф в Криму 

За процесуального керівництва прокуратури автономії двом працівникам «УФСБ Росії по Республіці Крим і м. Севастополю» повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Одному з них також інкриміновано порушення недоторканності житла (ч. 1 ст. 162 КК України). 

За даними слідства, у 2014 році колишні працівники СБУ в АР Крим перейшли на службу до «УФСБ Росії по Республіці Крим і м. Севастополю».

У лютому 2016 року, отримавши інформацію про активну громадську діяльність потерпілого, «силовики» незаконно проникли до його будинку у м. Ялта та провели там обшук. 

Достовірно знаючи, що цивільне населення окупованого півострова знаходиться під захистом IV Женевської Конвенції 1949 року, підозрювані незаконно затримали та доставили громадянина до приміщення «УФСБ Росії по Республіці Крим і м. Севастополю» для проведення допиту.

Погрожуючи фізичною розправою, «правоохоронці» змушували його зізнатися у приналежності до «терористичних організацій» та участі у «заборонених заходах».

Не отримавши потрібних показань, підозрювані прив'язали кримчанина до стільця та понад 6 годин катували. Один з них накинув потерпілому на голову поліетиленовий пакет та неодноразово здійснював удушення, перекриваючи доступ повітря. Інший - вимагав підписати «необхідні документи».

Раніше цим особам було повідомлено про підозру у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Досудове розслідування здійснюється ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі за оперативного супроводу ГУ СБУ в місті Києві та Київській області.