Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконне відчуження службової квартири у Криму вартістю 3,7 млн грн – задоволено позов про витребування майна у власність держави

Солом’янський районний суду м. Києва задовольнив позовну заяву прокуратури АР Крим та м. Севастополя про витребування нерухомого майна у власність держави в особі Державного управління справами. 

Прокуратурою встановлено, що у 2014 році під час активної фази окупації службові особи Представництва Президента України в АР Крим всупереч вимогам національного та міжнародного законодавства прийняли незаконне рішення про відчуження двокімнатної квартири вартістю 3,7 млн грн у м. Сімферополі на користь фізичної особи. Незважаючи на те, що відповідно до законодавства України право розпорядження цією квартирою має лише Державне управління справами, колишній перший заступник ППУ в АР Крим прийняв самостійне рішення про передачу майна співробітниці.

Нагадаємо, прокуратура АР Крим та м. Севастополя здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за підозрою колишнього першого заступника Постійного Представника Президента України в АР Крим у незаконному відчуженні службової квартири. Йому інкриміновано зловживання службовим становищем та службове підроблення (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами прокуратури АР Крим та м. Севастополя