Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконне видобування піску зі збитками довкіллю у майже 5 млн грн – на Житомирщині повідомлено про підозру керівнику агрофірми

За процесуального керівництва Коростишівської окружної прокуратури Житомирської області повідомлено про підозру керівнику агрофірми за фактами незаконного видобування корисних копалин та зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права (ч. 4 ст. 240, ч. 2 ст. 364-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний організував незаконне видобування піску у промислових масштабах з водойми для зрошення, що знаходиться на орендованих сільгоспугіддях у Радомишльській ОТГ. Він уклав з підрядником договір, хоча не мав спецдозволу, гірничого відводу та плану розробки родовища корисних копалин.

Пісок видобували за допомогою спецтехніки під виглядом розчищення і поглиблення дна водойми. Відвозили на орендовані ділянки для вирівнювання поверхні.

Встановлено, що протягом 2023 року з водойми незаконно видобуто понад 4,3 тис м куб піску. Довкіллю заподіяно майже 5 млн грн шкоди.

У рамках кримінального провадження на спецтехніку накладено арешт. Також вживаються заходи щодо стягнення з підозрюваного заподіяних збитків.

Досудове розслідування здійснює Житомирське райуправління поліції, оперативний супровід – Управління СБУ в Житомирській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.