Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконне виготовлення закордонних паспортів та сприяння в організації перетину державного кордону України – судитимуть мешканця Житомирщини (ФОТО)

Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, виготовлення підроблених офіційних бланків з метою використання, а також підроблення офіційних документів та використанні підроблених документів, вчиненому повторно за попередньою змовою групою осіб, та пропозиції службовій особі, яка займає відповідальне становище, надати неправомірну вигоду за вчинення дії в інтересах третіх осіб (ч. 2 ст. 332, ч.ч. 1, 3, 4 ст. 358, ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, житель Житомирщини незаконно виготовляв і підробляв бланки паспортів громадян України для виїзду за кордон, а також громадян інших держав, водійські посвідчення, карти побуту та інші офіційні документи. Для цього у своєму помешканні влаштував міні-друкарню зі спецтехнікою. Встановлено, що чоловік підробив майже 50 офіційних документів.

Також обвинувачений сприяв особам із підробленими документами у незаконному переправленні через державний кордон України. З цією метою він запропонував посадовій особі територіального підрозділу Державної міграційної служби України в області неправомірну вигоду.

Під час обшуків у його помешканні виявлено та вилучено бланки для виготовлення підроблених документів, офіційні документи державного та іноземних зразків, заготовки кліше, штампів і печаток різних підприємств, установ, організацій, у тому числі іноземних, комп’ютерну техніку, спецтехніку для друку документів.

Досудове розслідування триває.

Незаконну діяльність викрито завдяки спільним діям прокуратури, Управління СБУ в області та Головного управління Нацполіції в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки