Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконні рубки дерев зі збитками у понад 1,4 млн грн – на Закарпатті судитимуть лісничого

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно лісничого одного з підрозділів Мокрянського лісомисливського господарства за фактами зловживання службовим становищем і службової недбалості (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 367 КК України).

Розслідуванням встановлено, що восени 2022 року працівник лісоохорони забезпечив безперешкодну вирубку понад сотні дерев в одному з лісництв у Тячівському районі. При цьому він достовірно знав про відсутність лісорубних квитків чи інших дозвільних документів.

Лісничий не лише приховав факт протиправної порубки, а й намагався надати їй ознак законності, забезпечивши проставлення відповідних затисів і відтисків на пнях дерев.

Крім того, він знехтував своїми службовими обов’язками та не повідомив про самовільну рубку дерев на ввіреній йому території.

Проведені під час слідства експертизи підтвердили, що збитки від незаконних дій обвинуваченого склали 1,4 млн грн.

Наразі прокурори заявили цивільний позов для відшкодування цих коштів на користь місцевої територіальної громади.

Факти протиправної діяльності прокурори виявили спільно з працівниками Департаменту безпеки ДП «Ліси України» та Державної екологічної інспекції в Закарпатській області.

Досудове розслідування здійснювало ТУ ДБР, розташоване у м. Львові, оперативний супровід – Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.