Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконний обіг психотропної речовини — викрито злочинну організацію

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури сімом учасникам злочинної організації повідомлено про підозру у незаконному виготовленні, перевезенні, пересиланні та зберіганні з метою збуту, а також незаконному збуті психотропної речовини (ч. ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307 КК України).  

За даними слідства, організатор залучив до протиправної діяльності жителів Чернівецької, Київської та Житомирської областей. Наразі він відбуває покарання в місці позбавлення волі.

Учасники злочинної організації збували психотропи на території Чернівецької, Київської та Житомирської областей, в тому числі військовослужбовцям ЗСУ.

На території м. Чернівці та населених пунктах Вижницького району діяла окрема ланка в ієрархії злочинної організації. Її учасники упродовж тривалого часу підшукували в межах міста осіб, які вживають наркотичні засоби, та збували їм амфетамін.

Виконавців і керівника окремої структурної ланки затримано у порядку ст. 208 КК України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР НП України та Управління СБУ у Чернівецькій області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.