Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконний призов до служби в армії РФ – підозрюється ще один військовий комісар окупованого півострова

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя окупаційному «військовому комісару міста Красноперекопськ та Красноперекопського району Республіки Крим» повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, громадянин України до окупації півострова обіймав посаду військового комісару Красноперекопського об'єднаного міського військового комісаріату, а у 2014 році зрадив присязі на вірність народу України, перейшов на службу до армії держави-окупанта та був призначений на посаду «військового комісара міста Красноперекопськ та Красноперекопського району Республіки Крим». Перебуваючи на цій посаді, підозрюваний, керуючись законодавством держави-окупанта, виконував «укази» вищого керівництва РФ та сприяв проведенню незаконних призовних кампаній кримчан у відповідних районах. Таким чином він реалізовував політику держави-окупанта, спрямовану на проведення незаконних примусових призовних кампаній цивільного населення півострову до Збройних Сил РФ.

Ці дії є порушенням заборони державі-окупанту примушувати цивільне населення служити в її збройних силах, передбаченої ст. 51 IV Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним управлінням СБУ в АР Крим.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами прокуратури АР Крим і м. Севастополя