Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконний продаж майна хлібокомбінату – судитимуть двох посадовців та оцінювача

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника начальника Головного управління ДФС в Чернігівській області та заступника начальника управління Фонду державного майна України за вчинення службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України), а також відносно приватного оцінювача за зловживання повноваженнями і службове підроблення (ч. 3 ст. 365-2, ч. 2 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що посадовець фіскальної служби Чернігівщини з порушенням вимог законодавства наклав податкову заставу і прийняв рішення про реалізацію нерухомого майна ДП «Ніжинського комбінату хлібопродуктів» за заниженою вартістю. При цьому держпідприємство належить до об’єктів права державної власності, які не підлягають приватизації і мають стратегічне значення для економіки й безпеки держави.

Директор приватного товариства – суб’єкт оціночної діяльності склав звіт про оцінку цілісного майнового комплексу державного підприємства, в якому істотно занизив вартість нерухомості, а заступник начальника управління Фонду держмайна видав рецензію про достовірність цієї оцінки.

В результаті таких дій 33 будівлі і споруди комбінату загальною площею майже 26 тис м кв були продані усього за 6,5 млн грн. Внаслідок незаконної реалізації нерухомого майна державним інтересам завдано понад 27 млн грн збитків.

За позовом прокуратури господарський райсуд Чернігівської області своїм рішенням скасував результати цільового аукціону, проведеного за дорученням службових осіб ГУ ДФС в Чернігівській області, і незаконно реалізоване майно хлібокомбінату повернуто державі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.