Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконний видобуток будівельного піску на Харківщині зі збитками у 17 млн грн – підозрюється голова фермерського господарства

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру голові одного з фермерських господарств за фактом порушення встановлених правил охорони надр, що створило небезпеку для довкілля та спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 240 КК України).

За даними слідства, у 2009 році голова одного з фермерських господарств отримав у приватну власність земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею понад 8,5 га на території Харківського району Харківської області. Протягом 2021 року чоловік, за відсутності спеціального дозволу на користування надрами та всупереч цільовому призначенню земельної ділянки, незаконно видобував будівельний пісок.

Цими діями голова фермерського господарства спричинив шкоду навколишньому природньому середовищу на загальну суму майже 17 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом поліції №3 Харківського районного управління поліції №1 Головного управління Нацполіції в Харківській області, оперативний супровід – Управлінням СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури