Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконний видобуток бурштину на Житомирщині – викрито групу осіб

За процесуального керівництва прокурорів Коростенської окружної прокуратури викрито групу осіб за фактом незаконного видобування бурштину (ч. 2 ст. 240-1 КК України).

За даними слідства, група місцевих жителів, пов’язаних з декількома приватними підприємствами, під виглядом розробки родовища бурштину поблизу с. Білки Ушомирської територіальної громади, налагодила незаконне видобування та обробку каміння.

Правоохоронці провели чотири санкціоновані обшуки на місці безпосереднього видобування та в офісних приміщеннях підприємств. Вони виявили майже 200 кг бурштину, у тому числі сирцю, декілька ящиків обрізок, які залишилися після обробки каменю, понад 200 тис грн, чотири мішки чорнової документації, комп’ютерну техніку.

Тривають слідчі дії, встановлюється причетність до протиправної діяльності інших осіб.

Заходи з викриття здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими Коростенського райуправління поліції Головного управління Нацполіції в Житомирській області за оперативного супроводу Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Житомирської обласної прокуратури