Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконний видобуток корисних копалин зі збитками 209 млн грн – на Черкащині судитимуть керівника підприємства

Прокурори Смілянської окружної прокуратури Черкаської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства за фактами самовільного зайняття земельної ділянки та незаконного видобування корисних копалин (ч. 1 ст. 197-1, ч. 4 ст. 240 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений незаконно зайняв земельну ділянку та займався там видобуванням суглинку та глини. Суміш використовував під час підприємницькій діяльності у сфері виробництва цегли.

Видобуток корисних копалин загальнодержавного та місцевого значення він організував на території одного з місцевих родовищ цегельної сировини на Черкащині. При цьому у нього були відсутні передбачені законом правовстановлюючі документи на використання земель та спеціальні дозволи на користування надрами. 

Протиправна діяльність завдала державних інтересам 209 млн грн збитків.

З метою їх відшкодування прокуратура заявила цивільний позов.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Черкаського РУП ГУ Нацполіції в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.