Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконний видобуток корисних копалин зі збитками у 33 млн грн – підозрюють директора підприємства на Кіровоградщині (ФОТО)

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому директору підприємства за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення – гнейсів (ч. 4 ст. 240 КК України).

За даними слідства, достовірно знаючи, що дія спеціального дозволу на користування надрами зупинена, він продовжив проведення вибухових робіт по видобуванню корисних копалин. Зокрема, подав заявку на проведення вибухових робіт до підрядної організації та не поінформував останню про незаконність такої діяльності.

Таким чином, на кар’єрі у незаконний спосіб було видобуто корисних копалин на загальну суму понад 33 млн грн, чим державі спричинено збитки.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Кіровоградської обласної прокуратури