Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконний видобуток піску на Одещині – четверо членів організованої злочинної групи постануть перед судом

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно організованої злочинної групи за фактами незаконного видобування корисних копалин місцевого значення у великому розмірі та легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 240, ч. 2 ст. 209 КК України).

Слідством встановлено, що у Роздільнянському районі діяла група осіб, які займалися незаконним видобуванням корисних копалин місцевого значення – піску з родовища поблизу с. Кучурган.

Один з місцевих мешканців без жодних дозвільних документів, із застосуванням вантажної техніки, організував незаконний видобуток піску, який в подальшому реалізовував.

До «прибуткової справи» він залучив ще 3 спільників. Вони збували копалини через компанії, що займаються продажом будівельних матеріалів в Одесі та області, а також будівельні ринки.

Площа кар’єру, де незаконно видобували пісок, складає 72 га. Завдана довкіллю шкода оцінюється у півмільйона гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСР в Одеській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.